Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ανοιχτός Ηλεκτρονικός Διάλογος Γιατρών

Αγαπητέ Συνάδελφε, Αγαπητή Συναδέλφισσα,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανήκει σε όλους τους γιατρούς.
  Γι αυτό, ευθύνη στην επιλογή της διοίκησης έχουμε όλοι.

Καταθέτοντας 16 χρόνια αγώνων και διεκδικήσεων στο Δ.Σ του ΙΣΑ, από το 1995 ως σήμερα, αγωνίζομαι συνεχώς για ένα σύστημα υγείας που θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια του κάθε γιατρού και ταυτόχρονα την ποιότητα της υγείας των ασθενών του.

Φέτος, σε προσκαλώ ως υποψήφιος Πρόεδρος Ι.Σ.Α μαζί με τον Μιχάλη Βλασταράκο, υποψήφιο Πρόεδρο για τον Π.Ι.Σ να αγωνιστείς κι εσύ μαζί μας.

Να γίνεις συναγωνιστής της νέας διοίκησης του ΙΣΑ: για να διεκδικήσουμε μαζί τα δικαιώματά μας, για να μετουσιώσουμε την εμπειρία μας σε δύναμη και να δώσουμε μαζί λύσεις, για να χαράξουμε το επαγγελματικό μας μέλλον στο δρόμο της αξιοπρέπειας και της αξιοκρατίας όλοι μαζί.

Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς. Είναι αγώνας για όλους.

Γι αυτό, σε προσκαλώ σε ανοιχτό ηλεκτρονικό διάλογο www.diki-isa.blogspot.com να διατυπώσεις τις θέσεις σου στα προβλήματα που βιώνεις καθημερινά.
Για να γίνουν οι προτάσεις της συλλογικής ευθύνης προεκλογικές δεσμεύσεις της αυριανής διοίκησης του ΙΣΑ.
                           
Για να διοικήσουμε όλοι μαζί, 
για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί...
 ψηφίζουμε ΔΗ.ΚΙ-ΙΣΑ όλοι μαζί.

 Γιώργος Πατούλης
Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΗ.ΚΙ – ΙΣΑ


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης και αναπροσδιορισμού πολιτικών και πορείας, καλούμαστε όλοι να δηλώσουμε παρόντες ως συμβολή στην προσπάθεια αποτροπής καταστροφικών αποτελεσμάτων.
Η ενεργός συμμετοχή σας, στις εκλογές 19 & 20 Ιουνίου, θα συμβάλλει αποφασιστικά σε κάθε συλλογική ή κινηματική λειτουργία.
Αγωνίσου και εσύ μαζί μας, με τους επικεφαλής για τον ΠΙΣ και τον ΙΣΑ αλλά και τους συνεργάτες μας, προκειμένου να υπερασπιστούμε κοινωνικά δικαιώματα και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα.
Μόνο με τη μαζική συμμετοχή επιτυγχάνονται ουσιαστικά αποτελέσματα.
Οι σκέψεις σας, οι ιδέες σας, οι προτάσεις σας μέσα και από το ανοιχτό ηλεκτρονικό διάλογο θα βοηθήσουν σημαντικά.
Να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι βοηθάμε έτσι για σταθερότερη πορεία, καθαρότερη άποψη, ελπίδα στο αύριο.
Μαζί με την ψήφο σας στη ΔΗ.Κ.Ι. ψηφίζετε για συνεχή αγώνα, διεκδίκηση ουσίας, δυναμική πορεία.

Φιλικά
Μιχάλης Βλασταράκος
Επικεφαλής ΔΗΚΙ-ΠΙΣ

12 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΤΣΕΡΗΣ είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΠΕΡΑΣΕ ΚΙ Ο ΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.......
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ(ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ) ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.......ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ.....
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

Μιζαντζίογλου Γεώργιος είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ "ΕΧΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ" ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΩΣ ΧΘΕΣ 31/5/11 ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους καποιος που θυμήθηκε ότι υπάρχουμε κι εμείς ως γιατροί...γιατί, κε Πατούλη, οι επιμελητές μας μας θυμούνται όταν θέλουν να βγει η δουλειά της κλινικής και οι ακαδημαϊκοί μας δάσκαλοι μας θυμούνται όταν θέλουν να τρέξουν κανένα ερευνητικό πρωτόκολλο...αλλά εμάς ποιος μας σκέφτεται στις 40 ώρες της αυπνίας στην πρώτη γραμμή; Ελάτε στις εφημερίες μας να μας δείτε για να μας λυπηθείτε. Δεν ξέρω, αν από τότε που ησασταν εσείς ειδικευόμενος, άλλαξε κάτι!!!

Ένας κακόμοιρος ειδικευόμενος μετά σπό εφημερία

Ανώνυμος είπε...

Τι ανοιχτός διάλογος είναι αυτός; Ευτυχώς που τα συζητάμε μεταξύ μας, γιατί αν περιμέναμε τον Υπουργό να μας καλέσει σε διάλογο...θα περιμέναμε πολύ.
Κε Πατούλη,εσείς που αύριο θα είστε πρόεδρος του ΙΣΑ, εσείς που ηγειστε στη ΔΗ.ΚΙ - ΙΣΑ , τη "Δημοκρατική" Κίνηση Ιατρών, κάντε κάτι, γιατί μόνο δημοκρατκές δεν είναι οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας. Δεν ακούτε τί γίνεται με το άνοιγμα των ιατρείων; Και συμφωνούν όλα τα κόμματα!!! Πού πάμε; Η Δημοκρατία είναι πια μια πολυτέλεια μόνο για τους βουλευτές...οι γιατροί έχουν πια περάσει στην ιστορία ως ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ

gpatoulisisa είπε...

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Υπερασπιζόμαστε το σύνολο του ιατρικού κόσμου με πλήρη σεβασμό στο λειτούργημα του ΕΣΥτη νοσοκομειακού γιατρού που δίνει καθημερινά τη μάχη για τη δημόσια υγεία, προασπίζουμε το δικαίωμα όλων των ιατρών στην αξιοπρεπή εργασία και στην επιστημονική κατάρτιση. Επιπλέον προφυλάσσουμε τον πολίτη από την άσκοπη κατάχρηση ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στην οποία μπορεί να οδηγηθεί από μειοψηφίες επίορκων γιατρών που θα επιδιώξουν των εγκλωβισμό χιλιάδων ασθενών με περιττές υπηρεσίες για ίδιον οικονομικό όφελος. Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά τις προτάσεις αυτές που δείχνουν ότι κανένα μάθημα δεν έχει πάρει η Κυβέρνηση από την απουσία διαλόγου που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα απέναντι σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Εμείς, ως ΔΗΚΙ-ΙΣΑ θα αντισταθούμε στην κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως την εξήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Υγείας

Γιώργος Πατούλης
Υποψήφιος Πρόεδρος ΙΣΑ

Μιχάλης Βλασταράκος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Την κατηγορηματική αντίθεσή μας εκφράζουμε στην πρόταση που απηύθυνε προς τα Κόμματα ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος να επιτραπεί στους νοσοκομειακούς ιατρούς να έχουν ιδιωτικό ιατρείο.
Με τον τρόπο αυτό οι δημόσιες κλινικές του ΕΣΥ μετατρέπονται σε ιδιωτικές για όσους θελήσουν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα του νόμου και να παραπέμψουν για νοσηλεία τους ιδιωτικούς τους πια πελάτες, ανάλογα, όχι πάντοτε με τη σοβαρότητα της νόσου, αλλά και με το ύψος της αμοιβής.

Μιχάλης Βλασταράκος
Υποψήφιος Πρόεδρος ΠΙΣ
Παράταξη ΔΗΚΙ-ΙΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει, κ. Πατούλη, με όλους εμάς τους μη συμβεβλημένους με Ταμεία ιατρούς, τωρα που θα αποκτήσουν, όπως φαίνεται και με τις ευλογίες της ΠΑΣΚ, ιδιωτικά ιατρεία οι νοσοκομειακοί ιατροί του ΕΣΥ; Πως θα επιβιώσουμε, ειδικά τωρα που και συμβαση να κάνουμε με τον ΕΟΠΥ, θα μας δίνουν 800 ευρώ το μήνα; Τι θα κάνετε για μας, όταν εκλεγείτε Πρόεδρος του ΙΣΑ στις 20 Ιουνίου;
Ενας αγωνιζόμενος και αγωνιών ελευθεροεπαγγελματίας γιατρός

gpatoulisisa είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε,
Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε πολιτική απόπειρα εμπορευματοποίησης της υγείας και νομιμοποίησης της μετατροπής των δημόσιων νοσοκομείων σε μια αγορά αναζήτησης πελατείας χωρίς κανόνες, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και έξω και πέρα από όλα τα συναλλακτικά ήθη που απαιτούν υγιή ανταγωνισμό στη παροχή υπηρεσιών και μη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.
Στόχος της νέας διοίκησης του ΙΣΑ είναι η κατάρτιση και η υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών. Θέλουμε αμοιβή δίκαιη και αξιοπρεπή κατά πράξη και περίπτωση, και ταυτόχρονα έγκαιρη αποπληρωμή από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Παράλληλα, άμεση προτεραιότητά μας θα είναι να κατοχυρώσουμε μια δίκαιη φορολογική μεταχείριση του συνόλου του ιατρικού σώματος. Θα χαρώ να γνωριστούμε και από κοντά στο ζωντανό διάλογο γιατρών που διοργανώνουμε την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο Just Us - Kosmopolis, στο Μαρούσι..

Γιώργος Πατούλης
Υποψήφιος Πρόεδρος ΙΣΑ
Για την παράταξη ΔΗΚΙ-ΙΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Το νεοσυσταθέν ταμείο ΕΟΠΥΥ, πότε θα αρχίσει να λειτουργεί; Κανονικά, έπρεπε να λειτουργήσει απο 1 Ιουνίου αλλά δεν κουνιέται φύλλο. Φυσικά, εάν η αμοιβή των συμβεβλημένων ιατρών είναι 800 ευρώ κανείς δεν πρόκειται να συμβληθεί με το ταμείο που θα περιλαμβάνει το 90% του Ελληνικού πληθυσμού. Όταν τα λειτουργικά έξοδα ενός ιατρείου αγγίζουν τα 1000 ευρώ ευρώ μηνιαίως, θα αποτελούσε αυτοκτονία η σύμβαση με το νέο ταμείο.

gpatoulisisa είπε...

Ας δούμε πρώτα πότε θα γίνει ο ΕΟΠΥΥ, διότι ήδη τα χρονοδιαγράμματα που είχε εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας έχουν παρέλθει.

Σήμερα, ο γιατρός καλείται να εκδώσει εξευτελιστική απόδειξη παροχής υπηρεσιών, την οποία θα πληρωθεί στα επόμενα χρονιά, αφού πρώτα φορολογηθεί...
Αν επιλέξει να πληρωθεί από τον ασθενή, τότε δε μπορεί να συνταγογραφήσει ούτε ηλεκτρονικά ούτε στο βιβλιάριο, με αποτέλεσμα ο ασθενής του να μην μπορεί να πάρει τα φάρμακα με τη συμμετοχή του Ταμείου του, αλλά να πρέπει να τα πληρώνει από τη τσέπη του

Η δική μας πρόταση ως ΔΗΚΙ-ΙΣΑ διεκδικεί την κατάρτιση και υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με δυνατότητα συμμετοχής όλων των ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει δίκαιη και αξιοπρεπής αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και έγκαιρη αποπληρωμή από τα Ασφαλιστικά Ταμεία των παραπάνω υπηρεσιών.

Γιώργος Πατούλης
Υπ.Πρόεδρος ΙΣΑ
Παράταξη ΔΗΚΙ-ΙΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ με τον Λοβέρδο να ανοίξουν ΙΑΤΡΕΙΑ όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ. ΕΣΕΙΣ οι γιατροί της ΝΔ στον ΙΣΑ τι λέτε?????? ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ?????
Αν δεν πάρετε θέση ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ μας.

gpatoulisisa είπε...

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Η ΔΗ.Κ.Ι. είναι η Μεγάλη Συνδικαλιστική Παράταξη που παράγει Πολιτική. Είναι η μεγάλη συνδικαλιστική παράταξη που γράφει ιστορία, με τους αγώνες αγωνιστών που έχουν ματώσει για τα ιδανικά που διεκδικούν.

Αυτή η μεγάλη παράταξη είναι εργαστήρι παραγωγής πολιτικής από τη βάση όλων των γιατρών, των βιοπαλαιστών, όλων των αγωνιστών. Δε δέχεται θέσεις από πάνω προς τα κάτω, γιατί παράγει πολιτική από τη Βάση!!!

Έχουμε δημοσιοποιήσει τις θέσεις μας απέναντι στις εξαγγελίες του Υπ.Υγείας κου Λοβέρδου στο http://www.diki-isa.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=3&Itemid=65 Όπως επίσης και στο www.diki-isa.blogspot.com

Συνάδελφε, στήριξε κι εσύ όσο μπορείς… Σε θέλουμε σε αυτόν τον αγώνα κοντά μας…σε θέλουμε ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ για να ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Γιώργος Πατούλης
Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΗΚΙ-ΙΣΑ